Een pot biologische confiture in de smaak wilde bosbessen (myrtilles).
Onder de naam "Les Merveilles" heeft het Franse bedrijf Confit de Provence een assortiment confiture ontwikkeld op basis van vers fruit uit Frankrijk. Confiture Extra staat voor de grote hoeveelheid verse abrikozen dat in de jam verwerkt is: 55%. De confiture bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Aan de confiture is rietsuiker toegevoegd.
De confiture van Confit de Provence wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de clementines uit Corsica, de enige streek waar clementines groeien in Frankrijk en de abrikozen en de frambozen uit de Provence.
Het rijpe fruit wordt nog op ambachtelijke wijze in koperen ketels gekookt. In het Frans heet dat "cuite au chaudron".
Op het etiket staat de afbeelding van de Mont Ventoux, de beroemde berg bij Aix en Provence. Het merk Confit de Provence komt uit deze regio.
Als je yoghurt met een fruitsmaak koopt, is er confiture aan de yoghurt toegevoegd. Je kan dus beter yoghurt kopen en er zelf een schepje confiture indoen.
De inhoud is 370 gram.
De hoogte van de pot is 9,3 cm.
De diameter van de pot is 8,5 cm.