Een glazen fles met in de dop een molen. Als je aan de dop draait komt de inhoud er gemalen eruit. De fles is gevuld met roze Himalaya zeezout.
Himalayazout is een trend in Frankrijk. Het wordt ook wel oerzout genoemd. Het zout uit het Himalayagebergte wordt in onderaardse grotten losgehakt en in korrels gemalen. Miljoenen jaren geleden was hier een zee. Door de langzame opdroging is het zeezout in grote kristallen diep in de aarde achtergebleven. Het is van nature rijk aan ijzer, calcium, magnesium en kalium. Het zoutgehalte is gemiddeld en de korrels zijn van nature erg droog waardoor ze gemakkelijk te malen zijn. De kleur varieert van roze tot donkerrood, dit heeft te maken met het ijzergehalte van het zout. Dit zout is de kwaliteit Diamant du sel.
Het zeezout zit in een stapelbare fles: deze fles past op de stapelbare flesjes olijfolie en vinaigre. Je kan er dus zelf een duo of trio van maken.
De inhoud is 300 gram.
De hoogte van de zoutmolen is 18 cm.
De doorsnede is 8 cm.