Ouderwetse pantoffels met schapenwol in een modern design. Ze zijn op ambachtelijke wijze in Frankrijk gemaakt. Dat gebeurt nog steeds grotendeels met de hand.
De kleur is roze. Ze zijn leverbaar in de maat 41.
De pantoffels heten Charentaise, zo genoemd naar de regio Charente waar ze in de 17e eeuw voor het eerst verschenen. Het Franse bedrijf Degorce heeft deze pantoffels gemoderniseerd. Hij deed hiervoor een beroep op het designersbureau Zamak, die de naam Seguinie aan hun ontwerp gaf. De bovenzijde van de pantoffel is van zacht velourachtig kalfsleer (nubuck). De voering en de rand is van 100% schapenwol. De zool is van vilt en de binnenzool uitneembaar.
Kenmerkend voor deze pantoffels is de vilten zool, die aan de binnenzijde aan het bovengedeelte is vastgenaaid. In het Frans heet deze techniek cousu-retourné. Dit maakt de zool soepel en comfortabel. Het is niet voor niets dat balletballerina's ook met deze techniek gemaakt worden. Het ambacht van charantaises is nagenoeg verdwenen. Pantoffels komen vaak uit het verre oosten, met gelijmde, stijve, synthetische zolen. Het Franse merk Degorce is één van de weinige bedrijven die de traditionele charantaise pantoffels maakt. Hun atelier is in het hart van de regio Charente gevestigd. Het merk Degorce is gecertificeerd "Origine France Garantie". Je weet hierdoor zeker dat alle gebruikte materialen uit Frankrijk komen.
In de Charente werd in de 17e eeuw de militaire uniformen vervaardigd in naaiateliers. Met overgebleven stukjes vilt werden de eerste Charantaise pantoffels gemaakt. Ze hadden een eenvoudige pasvorm, op de vilten zool kwam een bovenzijde van wol. Ze werden silencieuses genoemd: de valets konden zich op de pantoffels stilletjes in de appartementen van de notabelen verplaatsen. Er is ook een tijd geweest dat met deze pantoffels aan, parketvloeren met boenwas werden ingewreven. In de loop ter tijd werden de pantoffels steeds meer door de gewone man in huis gedragen.