Een rond potje fleur de sel zeezout uit de Camargue gemengd met biologische herbes de Provence.
De fleur de sel is gemengd met herbes de Provence, een mix van:
- 26% rozemarijn
- 26% oregano
- 26% bonenkruiden (sarriette)
- 19% tijm
- 3% basilicum
Deze kruiden zijn biologisch en van superieure kwaliteit. Ze zijn voor het drogen heel streng geselecteerd. Na het drogen zijn kruiden overgebleven die mooi groen van kleur zijn en zeker niet grijs stoffig. De kruiden ruiken naar versgeplukte kruiden en de smaak is heerlijk.
De rivier de Rhone stroomt in Zuid Frankrijk, onder de stad Arles, de Middellandse zee in. Hier ligt het natuurreservaat de Camargue. Het gebied is beroemd om de flamingo's, stieren, witte paarden, rijst en de zoutwinning. De Romeinen hebben de zoutwinning uit zee in dit gebied geïntroduceerd. Als je in het gebied rijdt zie je van verre de hoge zoutbergen liggen. Het vormt zich als een korstlaag op de bodem van de ondiepe zeebassins. Het bovenste laagje van de korst is verfijnde fleur de sel, het onderste gedeelte is het grovere (zoutere) zeezout.
Het oogsten gaat met veel zorg: met een schep wordt het fleur de sel voorzichtig van de zoutkorst geschraapt. De oogst van fleur de sel is gering, daarom is dit zout een stuk duurder dan het grove zeezout uit de Camargue. De fleur de sel heeft een fijne korrel en zit boordevol mineralen, zoals magnesium en calcium. Aanbevolen wordt om het zout aan het eind van de bereiding toe te voegen.
Het potje fleur de sel heeft een venster in de dop.
De inhoud is 120 gram.
De hoogte van het potje is 7,5 cm.
De doorsnede is 6,5 cm.